Comparteix a: Facebook Twitter

Per què?

Amb aquest servei t'oferim la possibilitat d'afegir als DNS del teu ordinador el nostre DNS públic. L'hem desenvolupat pensant en oferir-te aquests avantatges:

  • Privacitat: Configurant el DNS de puntCAT pots repartir la teva presència a Internet i disseminar el rastre que deixa el teu ordinador quan navegues per la xarxa. D'aquesta forma, ho poses una mica més difícil a les grans empreses que tenen accés a aquestes dades, a les quals els interessa crear un perfil teu, quan més exacte millor, per a vendre'l als seus anunciants. puntCAT és una entitat independent on treballem per la privacitat dels usuaris de la xarxa, per això no explotarem ni facilitarem a tercers l'activitat del servidor.
  • Facilitat: Configurar el DNS de puntCAT és ben senzill. Ho pots fer de forma manual, seguint les nostres instruccions, o de forma automàtica, mitjançant un configurador de fàcil execució. Descobreix aquí les indicacions per a fer-ho.
  • Seguretat: El DNS de puntCAT està preparat per a validar els webs que tinguin DNSSEC, una tecnologia que proporciona seguretat extra als dominis on està implementada. Quan el teu ordinador sol·liciti als DNS l'adreça d'una pàgina amb DNSSEC, la resposta també contindrà informació sobre si és vàlida o corre el risc de tractar-se d'un lloc fraudulent. Tot i això, encara no tots els navegadors estan atents a aquestes indicacions.
  • Proximitat: Un cop configurat el nostre DNS, quan busquis un web al teu navegador, aquest s'obrirà més ràpidament de com ho fa ara. El servidor que t'oferim és molt proper al punt d'intercanvi de tràfic de dades de Barcelona, el CATNIX. Això facilita una resposta molt ràpida a totes les connexions que utilitzen aquest punt d'intercanvi, que són moltes de les que ofereixen els ISP que donen servei de DNS al nostre territori.
  • Sense permanència: Configurant el DNS de puntCAT no estaràs eliminant els teus DNS, per tant, si en cap moment vols deixar d'utilitzar aquest servei, conservaràs els DNS que et proporciona el teu proveïdor d'accés a Internet.
  • Gratuïtat: Som una fundació privada sense afany de guany i la nostra finalitat, a banda de gestionar el domini .cat, és potenciar la Societat de la Informació catalanoparlant. Entenem aquest servei com un benefici públic al qual la comunitat internauta ha de poder tenir accés, així doncs l'oferim de forma gratuïta per a tothom.

A més a més, treballem dia a dia per a poder-te anar oferint novetats i així ampliar la llista d'avantatges d'aquest servei.