Comparteix a: Facebook Twitter

Configuració a MAC

Mac OS X
Et recomanem que abans de començar et baixis les instruccions en PDF

Configuració manual

Aquest és un procés complicat, de manera que tingues cura de seguir el procés o espera uns dies fins que el configurador automàtic estigui disponible.

La petita guia que trobes a continuació ha estat creada a partir de la versió 10.6 de Mac OS X (també anomenada Snow Leopard). Esperem que no trobis cap dificultat si tens una versió diferent ja que, fins al moment, altres versions (tant les anteriors, com les més recents) de Mac OS X utilitzen pràcticament la mateixa interfície.

En primer lloc, clica el botó d'Apple, a la part superior esquerra de la pantalla, i tot seguit a System preferences.

S'obrirà una finestra amb diversos paràmetres per configurar el teu sistema, a l'apartat Internet & Network clica Network.

De nou, s'obrirà una finestra. A la columna de l'esquerra selecciona la teva connexió a Internet:

- En cas que et connectis a Internet utilitzant un cable de xarxa, escull l'opció Ethernet.
- En cas que et connectis a Internet utilitzant una connexió sense fils, escull l'opció Airport.

A més a més, tens dos indicadors que t'ajudaran a saber quina és la teva connexió: un semàfor de color verd i un missatge de "Connected". Quan la tinguis, clica Advanced... i tingues en compte que per poder fer canvis, el cadenat que hi ha a la part inferior esquerra de la finestra haurà d'estar obert.

Ara selecciona la pestanya DNS, en el menú horitzontal de part superior de la finestra. A la columna esquerra, DNS Servers, clica el botó + que hi ha a sota i afegeix l'adreça IPv4 109.69.8.51 o l'adreça IPv6 2a00:1508:0:4::9. Els DNS que es mostren per defecte sortiran sempre més amunt a la llista i no es podran eliminar, però tot i així, els que afegeixis manualment tindran prioritat i seran els que s'utilitzaran. Per a finalitzar, clica Ok per a desar els canvis i tanca les altres finestres.

Si vols comprovar que la teva connexió a Internet funciona correctament, pots seguir el procediment de comprovació descrit a la pregunta "Ja tinc el DNS de puntCAT configurat. Com puc comprovar que funciona?" de les preguntes més freqüents.